Buscar
  • Monika Uzunova

Неделен хейт.
Промени живота си за седем дни. Така се казваше първата книга за взаимопомощ, която някога съм чела. Вървеше в комплект с диск с хипноза. Много умно ми се струваше тогава.

"Сега си представете, че сте на любимото си място. Вдишайте дълбоко, издишайте. Вие сте защитени и в безопасност." Била съм на 14-15 години и в тотална безопасност така или иначе, единственото, което е трябвало да променя на онзи етап е било да гледам по-малко телевизия и да чета повече книги, ама от истинските и въпреки това, няколко години по-късно, бих препоръчала подобна литература на всеки, който не се чувства добре със себе си. Питайте, ще ви дам заглавия.


Вчера бях на плаж. На лукса. На десет метра от Сохо в един отдалечен от Барселона плаж. Истински международен гъзар у Каталуня, пилинца, но вместо да се радвам на тоя разкош, лекувах стари рани ... и болЯ.Истината е, че на мен ми се живее в България, но всеки път като ме тресне носталгията, се случва нещо, което да ме откаже. Като знак от Господ...като изоставено бебе, пред църквата, разбираш ли... като на малко момиченце вързали току що бурка. Лелееее, така ми се плаче за тебе, мила Родино.

Вчера...Лежа си на 20 метра от Сохо клуб, Слушам Азис и чета коментарите за назначаването на Мика Стоичков като някакъв директор или Пиар. Толкова злоба има в нас. Ние сме бомба със закъснител. Народ, назъбен и свиреп като гладно, пребито псе. Автоагресори и агресори, минаващи всички граници на нормалността. Ние нямаме нужда от политици, хора. Заебете го тоя парламент. Имаме спешна нужда от психолози. По един на всеки десет човека. Спешно. Лекувайте се, бе пичове. Ако назначението на Мика Стоичков ви дразни, значи сте сърдити гъзове, на които все някой друг им е крив. Попитах един човек, обвиняващ Мика в шуробаджанащина, колко книги е прочел тая година. Не че не знам, че е чел последно в шести клас "Под игото", но реших, че може да се сети, че плюейки по някой друг, не става по-умен. Еми, не се. Закова ме с аргументи.


Истината е, че не знам какво е правила Мика Стоичков, нито какво е учила, нито какви са и квалификациите. За себе си знам само, че благодарение на баща ми, мога да ви направя най-добрите инстаграмски снимки и мога да ви извадя мед от пчелина. Фотограф и пчелар беше татко. Фотограф и пчелар съм си и аззз.


Честно ли вие нищо не сте научили от бащите си?


Ако сте мъж и имате дъщеря, няма ли да и показвате всичко, което можете, няма ли да говорите за професионалния си живот вкъщи, няма ли да опитвате да я възпитавате в това, което вярвате?

Честно ли смятате, че дъщерята на Стоичков не може да е добър мениджър, особено в сферата на спорта? Ако си го мислите, честито. Вие сте освен сърдит, сте и завистлив г.з.

Дайте и шанс, бе...ако успее, супер, ако не 800 дни и бек ту Спейн. Кой не ли не се е пробвал и осирал на много по-високо ниво, така или иначе?

За народ, който е имлА цар за министър председател, не сте ли вгигнали летвата прекалено високо?

Какво харесваш, бе диванни драскачо? Честно, главата ми не го побира!

Щото знам какво мразите. Мразите богатите, щото са успешни, благодарение на някой друг, разбира се. Мразите бедните, щото са мързеливи и не дай си боже някой бедняк да ви поломи за помощ. Мразите успешните жени, защото са проститутки. Мразите успешните мъже, защото са гей. Мразите гейове, били против природата и Господ. Вие с тая омраза в душичките си, не сте нито богоугодни, нито в полза на природата си мисля. Мразите силиконките, щото са леки, а момичетата без джуки пък са ви грозни. Мениджър жена-спала е с шефа. Мениджър мъж-селски бек. Мразите депутатите, макар че не сте отишли да говорите и с един такъв. Мразите цигани, а Азис е най-голямата ни звезда. Найс, а?


Междудругото мисля си аз, вие знаете ли какво означава думата служител? Да служиш, да си в служба? Това им е работата на всички депутати и държавни администратори. Да ни служат. Така, че честито отново, в България имаме най-раздутата и непродуктивна администрация ЕВЪР и служителите ви имат нужда от скастряне, а вие, както знаем, сте царе в това.

Вместо да лаете по Мика, като питбул на веган диета, що не отидете да видите какво се случва в общинските ви съвети? Ходете и питайте, правете го с омраза, ако щеш.

"Абе вие, драги мои служители, аз като ваш мениджър, искам да знам къде отидоха парите за боклука примерно. Ти, кмете, със заплата от моя и на съседа джоб, откъде ги искара парите за тоя джиб, бре?" Има какво да се пита.

Ама не ходите, щото в България самочувствието на служителите зад бюрата, минава това на всяко CEO и директор, с който някога съм общувала. А аз съм имала късмета да общувам с много такива, а е и по-лесно да мразите всичко и всички. Страх ни е от кмета, но за ситуацията в страната е виновна Мика Стоичков, разбира се.

Стоичков е един от хората, за които съм имала погрешно мнение до скоро. Помня как един от преподавателите ми в университета в Испания, при ковид видео разговор, ме държа допълнителни пет минути, просто за да ми прави комплименти. "Вие българите сте като Стойков. Изключително находчиви, супер работещи, знаещи... "

Миличкият ми Хосе, ако ви види коментарите, ще се изчерви... А аз, откровено не харесвах Стоичков, докато не се преместих да живея до Капм Ноу и не си дадох сметка, че ако тоя пич, не си е скъсвал задника от работа, още преди да се родя аз, вероятно съм щяла да имам много по-малък шанс да живея в Барселона, без да се налага да съм чистачка или болногледачка. Ако аз, 28 години по-късно, имам шанс да си играя на мениджър в моята си професионална ля лига, то това е отчасти и заради успеха на Стоичков. Затова че като кажа на някой испанец, че съм българка, първо ми се мръщят, щот са имали проблеми с българи, естествено, но после викат..."ААА, Стоичков". Ми, Стоичков, да!

Долу ръцете от дъщеря му. Като се провали на поста, аз ще съм първата да я посочи с пръст и да я помоли да си търси друго поприще, но дотогава...дайте и 800 дни, или поне 80. Ръцете, ако толкова няма къде да си ги заврете, ги ползвайте за да си купите и четете книги. Много помага, гарантирам. Гарантирам същи така, че ако повече се чете в България, ще се живее много, ама много по-добре. Царете на село, ще се успокоят. Четящият човек, както казва Георги Господинов е красив. Просто защото няма нищо естетично в тая гнусна, лепкава омраза...

Почина Кралица Елизабет. Отива си една епоха, но от нас зависи това, което идва, да е по-добро от предишното. А то не е толкова сложно. Само малко повече работа трябва и по-малко завист.

Надеждата ми наистина е в тези след нас. Аз и връстниците ми, все още носим в мозъка си програми от пост комунизма и откачения преход, който сме имали към... демокрация, та дрънка, но 20-тина годишните, нямат подобни вируси и са умни и красиви и в това няма нищо лошо ПЪК.

Чао, неделя е, ден за музика, Азис, и никакви коментари под новините.

До скоро. Ние ви обичаме, не се мразете и вие.94 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo