Buscar
  • Monika Uzunova

Шог! Васко жабата сбъдва мечти?

Actualizado: 2 sept

Здравейте отново, приятели. Как върви лятото? Как е животът, светът, подготвяте ли се за септември и най-вече ме интересува дали слушате за Васко жабата? Защото аз да.

Получих си S-ката! Най-накрая! Сайтът ми е защитен, вие сте защитени като го четете и вече всичко е някак по-защитено и хубаво.

Черпя ви виртуална бира по тоя повод. Наздраве.

Знаете, че в събота сутрин реших да списвам блог, наех си програмист и главен редактор две в едно и от тогава ни вест ни кост от него. Най-хубавото на това ми начинание до сега, е че въпреки, че го почнах на абсолютна шега, явно хората му се радват. Толкова мило ми стана като в неделя ми се обади един приятел от университета, с когото не съм говорила от години, и ми сподели, че е минавал през същите депресивни периоди като моите. Някой ден ще ви разкажа и за него, защото историята му е интересна и мотивираща...стига той да ми позволи, разбира се.

После друг приятел, с когото също не съм говорила отдавна, ми каза, че чрез блога ми се е почувствал като, че сме били на дълго кафе и ми даде ценни съвети как да оптимизирам сайта, както и малко градивна критика. Няма да ползвам толкова често думичката Евър, обещавам.

Говорих и с приятелка, която също пише блог и която ме вдъхнови да започна моя както и приятел, който напсува ала Спенс зукърбъргови, заради несправедливото им сваляне на постовете и въобще се заформиха доста приятни емоции и разговори около blogage-а ми.

Не знам какво да го правя Живко обаче. Да го уволнявам ли, да не го ли, да му се карам ли, да не ли? Не е лесно да си шеф и не разбирам защо всички се избиват да са такива...приемам всякакви съвети за това как да постъпя, а до тогава се връщам на китарата ляляля, тя ще свири, драги гости само за вас. Кълна се, че докато вечеряхме преди малко в една квартална валенсианска кръчма, чух някъде в съседство да звучи този нов-стар хит на лятото. Не знам дали да ви занимавам с Комбайна вършачката или с Валенсия и огромната ми любов към този град първо.

Хайде да е песента. Паламанде трошачка?Какво за Бога е Паламанде? Или Кой е Паламанде? Ако утре някой испанец ме пита какво се пее в тази песен, аз какво ще му отговоря? Моля ви, ако някой има идея, не ме дръжте в неведение. Оказва се, че песента е излязла преди двайсетина години и ще е много тъжно никой да не е разрешил мистерията наречена "паламанде трошачка" до днес.

Сега си представете двайсет години назад, вероятно сте били още бебета, или подрастващи или пък в разцвета на младостта си. Много време е минало от тогава, а песента става хит Сега. И като казвам хит, имам предвид хит. Има стотици видеа в TikTok и Инстаграм. Най-добрите са от Сърбия и Македония. Да видиш как братята македонци се кефят на българска музика си е събитие и освен да се поклоним и изракопляскаме на създателите на "На китарата Васко жабата" и да им благодарим сърдечно за затоплянето на междусъседските ни отношения със Северна Македония, не знам какво друго можем да направим. Не разбирам хейта по тая музика. Страшни сноби се оказваме като стане въпрос за...всичко, ама за българска народопсихология не ми се говори сега. Говори ми се за усилията, късмета и как всичко накрая се нарежда в наша полза и идва в правилното време и когато най-малко очакваме. Очевидно тая песен не е била оценена подобаващо като са я пуснали на пазара и очевидно има нещо в нея, което зарибява съседите в тоя момент. И това е супер. Радвам се от сърце на оркестъра, направил и изпял музиката. Не коментирам дали на мен ми харесва или не, защото в музикалния бизнес няма никакво значение какво харесват хората, а колко хора харесват това, което правиш. Искрено се надявам, че участията на вече позастарялите момчета са се качили и ще могат да монетизират успеха си в социалните мрежи. Аз давам своята пясъчника усилие това да се случи с ей това видео.Ще ви разкажа за Валенсия друг път, а до тогава не се отказвайте от мечтите си, защото понякога се сбъдват за двайсет дни, друг път за двайсет години, но пък почти винаги си заслужава чакането.

Мир и любов...и мечти, приятели.

127 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo