Buscar
  • Monika Uzunova

Hasta el Bussu siempre

Actualizado: 6 sept

Абе не е зле тая инсомния сутрешна. Днес станах в пет без десет. Време за кючек, гледане на интервюта и отговаряне на имейли.

Голяма драма с тоя мой нов език. Ако говориш четири езика, те броят за полиглот. Това ми е идеята. Здравейте, аз съм Моника, блогър-полиглот...

В седем часа си платих едни 40 евра, за да ми пуснат пак примиума в Bussu . Ако ви се учи език, препоръчвам Bussu. Научих испански и си практикувам бизнес английския там. Ако бях истински блогър, щЕх да ви дам някой код за отстъпка, ама не съм на това ниво още, затова дебнете промоциите им. 40 евро за цяла година не е зле и наистина ученето не е чак такава драма с тоя аpp.


Май реших какво ще уча.

Няма да е турски за сега. Ще слушам Таркан и ако му хвана нещо - хвана, ако не - друг път.


Няма да е и италиански.

Италианският е малко по-претенциозен испански. Ще го скипнем за сега, защото го разбирам. Ако ме напсуват, мога да и отвърна и мога да си поръчам пица, паста и сладоледЪ. Плюс това италианците са ми много сладникави и романтични и не ме кефят чак толкова. Ако ми пращате песни и интересни италиански влогъри, ще ги оценя и ще му дойде времето и на него. Все пак съм във фешъна, няма да е зле да мога един ден да кажа ciaoo, мистър Габана. Много скъпи парцалки правиш, запри се малко. Ти парите познаваш ли ги?

Не разбирам как е възможно това. Онзи ден имаше опашка през Fendi. Ръкавиците им бяха 590 евро. С Тея пари ще платиш образованието на няколко африканчета и вместо да си купиш ръкавици, можеш да си сложиш ръцете в джоба, може би...


Вижте сега, арабският е друга бира. По-екзотична, по-пустинна, по-вкусна. Може да съм във фешъна, но не ме е срам да си кажа, че дюнерите и арабския хумус са сред любимите ми манджи. Вчера ядох в един сирийски ресторант и oh my god...не беше зле.

Ще е арабски, щото ако ми дойде някой терорист, примерно, мога да му кажа.

- Не, за Бога, за Аллах, не я гърми тая бомба, чуек, живее ми са и та лъжат за девиците. Никакви девици не те чакат в рая. Четох Корана и нищо не пише за девици. Раят е тука на земята, на небето няма нищо. И няма проблем да сте гей, да харесвате мъже или жени. Само не закачайте деца и животни, арабски лайненца с промити мозъци. Хабиби, ще спиш по-добре, ако си дадеш воля на желанията, ако приемеш себе си, преди да си приел Аллах и приемеш, че си велик (Акбар) баш колкото бога, на който се кланяш.

Ще е яко да си изпиша някой цитат на гърба на арабски и да знам, че не са ми написали "Който пие бира, не умира" или някаква подобна глупост.

-Да, да, говоря арабски перфектно. Искате да ме пратите да преговарям в Кувейт? Няма проблем.

Мароко е супер достъпна дестинация от Испания и толкова ми харесват тея пусти пустини ..

Плюс като пишеш на арабски го правиш от дясно на ляво, което може да създаде нови връзки в малко прекъснатия ми мозък. Абе айде, Арабски ще уча. С Долче и Габана ще се разправям на английски.

Та... да видим колко ще го науча. Ще ви държа в течение.

Кратък текст е това, колкото да си изпия кафето и да изпуша две цигари.

Хабибита, чао от мен. Мир и любов и Акбар седмица на всички.


И ако няма съдба, здраве му кажи.

Получих току що следното съобщение от един таксиметров шофьор от Йордания, който ми намери паспорта на летището и ми го пази три дни, за да ми го върне на връщане към България. Това беше преди има-няма два живота, а той ми пише днес. Сега. Хахаха. Алах е велик пакостник.


Не е до блогърството, но ми дадоха все пак някакъв 30 дневен трайъл за приятели, ако ви се учи арабски с мен може да джойнете тук: https://app.busuu.com/AkqX4x5JVy5KAJHo7184 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo